Σελίδες

Ο Μαχαιρίδης για Δήμαρχος! – Το Πασόκ, η εξουσία και η… πόρτα στον Κουσουρνά


Τελικά στην πολιτική μερικοί άνθρωποι δεν λένε να αλλάξουν. Δεν τους ενδιαφέρει η φθορά. Μόνον η Εξουσία. Η καρέκλα. Είναι πεπεισμένοι ότι είναι οι καλύτεροι και αφού τα πάνε καλά με όλους, δεν λένε να αποχωρήσουν και να αποσυρθούν με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. 
Η περίπτωση του νυν Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη είναι ακριβώς αυτό: ο άνθρωπος που ξέρει να βρίσκεται αδιαλείπτως σε καίριες θέσεις εξουσίας, έχοντας τον τρόπο να κρατάει ισορροπίες, να έχει υπερκομματικές πολιτικές φιλίες και στηρίξεις και να είναι πανίσχυρος.
Στην περίπτωσή του τα πράγματα δεν καλυτερεύουν. Αφού κουράστηκε και ο ίδιος να δηλώνει κάθε 6μηνο ότι ‘θα αποχωρήσει’ τα τελευταία χρόνια, τελικά φέρεται να το ανακοίνωσε στους συνεργάτες του.
Το κακό δεν σταματάει εδώ, φυσικά, διότι είναι πεπεισμένος και αποφασισμένος (ή ίσως κάποιοι άλλοι τον έχουν βεβαιώσει) ότι θα κατέβει για Δήμαρχος και θα εκλεγεί –όχι διά βοής, βέβαια.
Απέναντί του δεν ξέρουμε ακόμη ποιον θα έχει από τη Ν.Δ. ή άλλον υπερκομματικό το σίγουρο είναι πάντως ότι το ‘Ένδοξο Πασόκ’ δεν έχει ακόμη ξεμπλέξει τα… πλοκάμια του από τις καρέκλες αυτού του τόπου που ονομάζεται Αιγαίου, Δωδεκάνησος, Ρόδος κ.λπ.
Ο μόνος που θα χαρεί επιτέλους θα είναι ο διάδοχός του –και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!- ενώ η δήλωσή του αυτή και οι ‘διαρροές’ του στον Τύπο, καταδεικνύουν τις προθέσεις του κ. Μαχαιρίδη που δείχνει πλέον την πόρτα της εξόδου και στο νυν Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά!
Συγχαρητήρια κύριε Περιφερειάρχα. Και εις ανώτερα… Δήμαρχος (;)

Edward R. Murrow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου