Σελίδες

18 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετέχει φέτος  στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Light of Hope», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων (FEVR), που προσπαθεί να φωτίσει το ζήτημα μπροστά στα Κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών χωρών. Αντίστοιχη εκδήλωση οργανώνει στην Αθήνα, στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος ο Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» για τέταρτη χρονιά, του οποίου η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ είναι Ιδρυτικό Μέλος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Όπως κάθε χρόνο για 8η συνεχόμενη χρονιά,  έτσι και φέτος  η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ σας προσκαλεί  στις εκδηλώσεις μνήμης και αγάπης για αυτούς που τόσο άδικα, τόσο βίαια, τόσο τραγικά έφυγαν από κοντά μας. 
Τιμούμε όλους όσοι εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μιας τροχαίας σύγκρουσης (πληρώματα πυροσβεστικής, ασθενοφόρων, τροχαίας, γιατρών, νοσηλευτών).
Εμείς θα είμαστε εκεί, όπως κάθε χρόνο, θα ανάψουμε τα κεριά μας, όπως κάθε μέρα, θα τους θυμηθούμε, όπως κάθε στιγμή, αλλά… η ημέρα μνήμης των θυμάτων τροχαίων δεν γίνεται, δεν θεσμοθετήθηκε, για να θυμούνται τα θύματα, οι δικοί τους άνθρωποι.  
Οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς, δεν ξεχνούν,  δεν μπορούν να ξεχάσουν…
Για μας, κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, είναι στιγμή μνήμης, μνήμης και πόνου, μνήμης και οργής, μνήμης και πίκρας από την έλλειψη δικαιοσύνης… από την έλλειψη σχεδιασμού από την Πολιτεία για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων…
Η μέρα μνήμης είναι για να θυμηθούμε όλοι, να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας.
Να προστατέψουμε όλοι τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου,  να αγκαλιάσουμε τον πόνο, να αναζητήσουμε την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, να ζητήσουμε συγνώμη…
Να δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε την αδικία, τον πόνο, την αγάπη…   
Να γίνει αυτή η μέρα, μια μέρα εκδήλωσης έμπρακτης συγνώμης, από όλους μας…
Από το 2005 η Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και τον ΟΗΕ και από το 2011 και από την Ελληνική Κυβέρνηση!
 Και από τότε; Τίποτα!!!
Τίποτε, ούτε σ αυτή την ίδια τη θεσμοθετημένη Ημέρα Μνήμης!
Αυτό τουλάχιστον που μπορούμε άμεσα να αλλάξουμε όλοι εμείς…
Ας είμαστε όλοι εκεί!
Με τις μνήμες των ανθρώπων, των φίλων που χάσαμε με προσευχές για να παραμένουν πάντα ορατά τα πρόσωπα τους αλλά να αποδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος.
Να αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε,                                                                  
Να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο, Πιο ασφαλές, Πιο δίκαιο, Πιο όμορφο, Χωρίς πόνο. 
Με τη Σιωπή μας… Με την προσευχή μας… με το ΦΩΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ας είμαστε Όλοι…

Δρώμενο από τη Θεατρική Ομάδα "ΠΡΑΧΙΣ" στην πλατεία Κύπρου
18 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου